Наталија Задорожњук: Украинскиот и македонскиот народ градат европски праведни држави

Амбасадорката на Украина во Македонија, Наталија Задорожњук, во интервју за „Нова Македонија“ зборува за развојот на државните релации на двете земји, за потенцијалот на економската соработка, за пласманот на македонските производи на украинскиот пазар и за политичките предизвици на украинското општество и државата. Оваа искусна дипломатка инаку е доктор по филолошки науки, а во Македонија…